מה באמת גוגל יודעת עליכם?

העיסוק בנושא הפרטיות ברשת, או יותר נכון בהיעדרה, הולך ותופס תאוצה בחודשים האחרונים. בין אם מדובר בסיפור על המורה שתמונות אינטימיות שלה פורסמו על ידי תלמיד, בין אם מדובר בהשלמה אוטומטית של שאילתות חיפוש ובין אם מדובר בקבלת פרסומות התואמות בדיוק, אבל בדיוק, את הרגלי החיפוש שלנו – נראה כי המידע עלינו ברשת כבר אינו פרטי כמו שהיה בעבר. 

רבים מאתנו שוכחים שבעידן הדיגיטלי כל חיפוש, כל הקלדה וכל עדכון פרטים מתועדים ונשמרים. לא מאמינים לנו? שישה קישורים פשוטים יגלו לכם מה גוגל יודעת עליכם ברגע זה:

 

1. מה גוגל חושבת עליכם?
https://www.google.com/ads/preferences/

פה תוכלו לגלות אם גוגל יודעת את מינכם, גילכם, השפות שאתם דוברים ותחומי העניין שלכם. כאן תוכלו למצוא הרבה מאוד נושאים הקשורים להיסטוריית החיפוש שלכם, לעבודה שלכם או לתחביבים שלכם. מטריד? בהחלט.

 

2. ואלה תולדות – היסטוריית החיפוש שלכם
https://history.google.com

אתרים, תמונות, חדשות, מפות, בלוגים ומה לא - הכול בחלוקה נוחה לתאריכים - מוצגים ברשימה מסודרת וגלויה לכל מי שמחזיק בסיסמה לחשבון שלכם. קרן אור קטנה: למזלנו אפשר למחוק חלק מהחיפושים.

 

3. טוק טוק - מאיפה נכנסתם ל-Gmail? https://security.google.com/settings/security/activity

רשימה קצרה של המחשבים (ומיקומם הגיאוגרפי) ושל הטאבלטים שמהם נכנסתם לחשבון שלכם. יש לכך גם יתרון: זו דרך טובה לדעת אם פרצו לכם לחשבון ללא ידיעתכם.

 

4. למורשים בלבד - לאילו אפליקציות סיפקתם גישה לחשבון ה-Gmail שלכם?https://security.google.com/settings/security/permissions

רשימה זו חשובה במיוחד, משום שגישה של אפליקציה 'תמימה' לחשבון שלכם יכולה לגרום נזק רב ולהביא לכך שהרבה מאוד מידע עליכם ידלוף החוצה (אם כי בדרך כלל לא מדובר במעשה זדון אלא ב'דליפת מידע' עבור התאמת פרסומות מיטבית עבורכם).

 

5. 'צא בחוץ' – המידע שאפשר לאחסן או להוציא החוצה
https://www.google.com/takeout

כאן תוכלו לראות את רשימת כל האפליקציות שלכם בחשבון (למשל לוח השנה, הדרייב וכמובן Gmail) - ותוכלו לבחור מה לאחסן, את מי להוציא מחוץ לחשבון שלכם וכיו"ב.

 

6. אז איפה הייתם?
https://maps.google.com/locationhistory

בעזרת מפה נוחה, הצמודה ללוח השנה שלכם, תוכלו לגלות איפה הייתם בכל יום בשנה - בהנחה כמובן שסימנתם זאת בגוגל.   


נו, ביקרתם בקישורים? ראיתם את כמויות המידע העצומות שגוגל שומרת עליכם? אמנם לא כל הפרטים מבוססים על נתונים אמיתיים, יש הרבה מידע המבוסס על השערות לגבי הרגלי הגלישה שלכם – ובכל זאת, כדאי שתבדקו היטב אם יש דברים שאתם לא מעוניינים ש'ישוטטו' ברשת, מחקו את המידע הניתן למחיקה, שנו את הגדרות הפרטיות – וצמצמו את כמות המידע המופיעה ברשת בניגוד לרצונכם. 

לקבלת כל העידכונים למייל השאירו פרטים

כל הפרטים ישמרו במערכת