ראש בראש: אומברקו Vs. וורדפרס

אתר אינטרנט, בדיוק כמו הגולשים, הוא יצור חי שחייב להתעדכן כל הזמן - ובשביל להחזיק אותו חי יש להעלות אליו כל הזמן מאמרים חדשים, בלוגים, פיצ'רים ושאר ירקות. זו הסיבה שאתר חייב להיות ידידותי לא רק לגולשים אלא גם למנהלי האתר - שכן בסופו של יום הם אלו שמתחזקים אותו בשגרת העבודה, מזינים בו את התכנים ומתמודדים עם מערכת ניהול התוכן שלו.

המשמעות עבור כל עסק ההולך לקראת אתר חדש היא אחת: כדאי לבחור פלטפורמת פיתוח נוחה ופשוטה, כזו שתאפשר לו לנהל את האתר ללא קשיים וללא מאמץ. ואיך יודעים מה לבחור? זה הזמן להציץ לעולמן של שתי מערכות ניהול תוכן ידועות במיוחד.

אומברקו היא תוכנת קוד פתוח לניהול תוכן (CMS), או במילים אחרות: פלטפורמה לפרסום תוכן ברשת האינטרנט. זו מערכת חינמית, מבוססת טכנולוגיית NET. של מיקרוסופט, נוחה ופשוטה במיוחד להפעלה. היא מושתתת על הטכנולוגיות העדכניות ביותר של Razor/MV, והיא לא מפסיקה להטמיע את החידושים האחרונים בכל הקשור לפיתוח אתרים.
המערכת תוכננה ועוצבה באופן שייתן מענה לכל סוגי הפרויקטים – מאתרים קטנים ועד אתרים גדולים ומורכבים.

וורדפרס
, גם היא תוכנת קוד פתוח, פותחה ככלי לבניית בלוגים וניהול תוכן. המערכת מבוססת על PHP ו-MySQL, ונכון להיום היא אחת מהמערכות הפופולריות ביותר בעולם ליצירה ולכתיבה של בלוגים – בין השאר הודות לסט התבניות והתוספים הקיימים בה.

וורדפרס - היתרונות והחסרונות
עבור אלו המחפשים את הדרך המהירה ביותר להקמת בלוג משלהם, ללא כתיבת שורת קוד אחת, וורדפרס היא כנראה התשובה. לוורדפרס מגוון רחב של תבניות עיצוביות, ובעזרתן ניתן להעלות לאוויר אתר יפה ומרשים בזמן קצר.
עם זאת, היתרון היחסי של וורדפרס הוא גם החיסרון הגדול שלה. וורדפרס היא בראש ובראשונה תוכנה ליצירת בלוגים, היא מספיקה למי שמעוניין לבנות בלוג - אך מי שמתעתד לבנות אתר גדול ומורכב יותר, יגלה כי וורדפרס מוגבלת ביכולותיה.
בעיה מרכזית נוספת היא בעיית אבטחת המידע. ברור שלכל מערכת יש נקודות תורפה, אך כמות פרצות האבטחה בוורדפרס גדולה משמעותית מזו שבאומברקו. בעיות האבטחה נובעות בין השאר בגלל התבניות והתוספים – אשר תוכננו בכוונה תחילה להיות פרוצים לתקיפות של האקרים.

אומברקו - היתרונות
לאומברקו יש יתרון ענק: גמישות גדולה בבניית עץ האתר. ניתן להוסיף תפריטים, להציג אותם במגוון דרכים ולשלב תבניות בתשלום ודפים משודרגים. המשמעות היא שהמערכת מתאימה לכל אתר המכיל יותר מדף אחד או מבלוג בודד.
אומברקו יכולה להתאים את עצמה בדיוק לצרכים הספציפיים, מורכבים ככל שיהיו, של כל ארגון. בניגוד לוורדפרס, אין הגבלה לרשימה של תוספים – ולמעשה ניתן לבנות ולפתח כל מה שרוצים, בלי קשר למורכבות הפיצ'ר.
יתרון משמעותי נוסף של אומברקו הוא נושא האבטחה. מפתחי הפלטפורמה מחפשים באופן שוטף ויזום פרצות במנגנון האבטחה של המערכת ודואגים לתקנן – מה שהופך את הנתונים לבטוחים הרבה יותר.
כמו כן, אומברקו יכולה להשתלב באופן מושלם בכל תהליך פיתוח. בניגוד לוורדפרס הבנויה על PHP, באומברקו יכול כל מתכנת NET. לקחת חלק בפיתוח בצורה מהירה וחלקה. וכשתהליך הפיתוח מסתיים נהנים מנהלי האתר משליטה מלאה באתר האינטרנט – ללא הצורך להיות מתכנת ובלי לגעת בשורת קוד אחת.

השורה התחתונה
לאחר שנים ארוכות שוורדפרס שלטה בשוק בניית האתרים, ניתן לראות יותר ויותר אתרים שנבנים באומברקו – ולא בכדי: ארגונים רבים זוכים לאתר מתקדם מאוד מבחינה טכנולוגית וחדשני מבחינה עיצובית, אשר מבוסס על קוד פתוח שאינו דורש תשלום עבור רישיון למערכת.
במבחן המציאות, המפתחים שלנו בוחרים שוב ושוב באומברקו לפיתוח אתרים חדשים – שכן בסופו של יום האתר המתקבל הוא יציב יותר, מתקדם יותר ונוח יותר לשימוש. בין השאר השתמשנו באומברקו לאתרים של חילן, קו רציף וד"ר יובל הררי – ונראה כי אומברקו מבססת את מעמדה כפלטפורמה המובילה לבניית אתרים.

עדיין מתלבטים מה לבחור ורוצים לדעת עוד? דברו אתנו

תגובות