קבלו מהלכי דיגיטל מבריקים במיוחד מהעולם

איך משווקים מוסיקה למשרדי פרסום ותחנות רדיו בדרך מקורית שתקפיץ את האמן ישירות לפלייליסט? למה בשוויץ לא יכולים להוריד את העיניים מהגלקסי 4S של סמסונג? מה הקשר בין הילדים הנעדרים שהופיעו בקרטון החלב לאפליקציית אייפד ואיך מחדדים את המסר של לגעת בקשת?

מאת: חגית גדרון, מנהלת רשתות חברתיות, חטיבת הניו מדיה, תבונה מקבוצת SQLink

קבלו רעיון שיכניס את הסינגל שלכם לפלייליסט!

אם יש מישהו שספג פגיעה ישירה מהחידושים הטכנולוגיים ומריבוי הערוצים אלו הם המוסיקאים. ידעתם שמדי שנייה עולות לרשת 4 שעות של חומרים מצולמים ובהם גם שירים שאמנים ישבו וכתבו מתוך תקווה להגיע לכמה שיותר מאזינים? חברת קונטור העולמית יצאה במהלך מבריק שאף אחד מהנמענים לא ירצה לפספס אותו. בעבר תקליטי השדרים נשלחו ישירות לתחנות הרדיו. בהווה המדיה הדיגיטלית תפסה את מקומם והם נשלחים היום לרוב במיילים. לרוב הם מגיעים לפח או לתיבת הג'אנק מייל.

 

כשחברת קונטור רצתה להציג את אמני הלייבל שלה בפני חברות פרסום, היא חזרה צעד אחד אחורה כדי להתקדם עשרה צעדים קדימה. הנמענים היו מאוד מופתעים לקבל חבילה ענקית עם לא פחות מתקליט ויניל. אבל למי לעזאזל יש איך לנגן בימינו תקליט כזה? הם חשבו גם על הסוגיה הזו והחליטו לארוז את התקליט בעטיפה שהופכת בין רגע לפטיפון.

 

אוקיי, עכשיו איך גורמים לכל זה לנגן? אפליקציית סמארטפון גאונית שפועלת גם באייפון וגם באנדרואיד מאפשרת להתייחס למתקן הזה כפטיפון לכל דבר. אפשר להזיז את המחט ולהעביר רצועות. אזהרה! צפייה בסרטון זה עלולה לגרום לכם לרצות לקבל חבילה כזו מקונטור. בואו נראה אם חברות ההפצה הישראליות ירימו את הכפפה.

 

 

אל תורידו את העיניים מהגלקסי

סמסונג פועלת במלא המרץ כדי לשווק את מכשיר הגלקסי 4S שנחשב לאחד הסמארטפונים האהובים בכל הזמנים. כדי לשווק את המכשיר לשוויצרים הם יצאו בתחרות חמודה שממחישה כמה המכשיר קולט את מי שמביט בו, וכמה אנשים מוכנים לעשות כדי לקבל מכשיר כזה במתנה. בתחנת רכבת בציריך הם הציבו קופסה שקופה ובתוכה סמארטפון גלקסי 4S.

 

כדי לקבל את המכשיר כל מה שצריך לעשות זה להביט בסמארטפון ולהתמקד בו. נשמע פשוט? קבלו עוד פרמטר, אסור להזיז את המבט מהמכשיר במשך שעה. העוברים והשבים ניסו את מזלם. האם מישהו מהם הצליח, אני לא אגלה לכם, מוזמנים לצפות.

 

 

אפליקציה שמחליפה את קרטון החלב

בשנת 1979 איתן פייטס היה הילד הנעדר הראשון שתמונתו פורסמה על קרטון החלב. מאז פורסמו כך בקנדה תמונותיהם של מאות ילדים נעדרים. עד שחברות החלב החליטו לשים קץ לתופעה זו. עידן הרשתות החברתיות מהווה פריצת דרך לכל מה שקשור לפיצוח סוגיות פשע שונות, מידע על גניבות וגם הפצת סיפורים ותמונות של ילדים נעדרים.

 

אפליקציית קרטון החלב מאפשרת בתוך דקות להפיץ ברשת סיפור על ילד נעדר בצורה ויראלית שתגיע במהירות לעשרות אלפי אנשים. במידה ומאתרים את אותו הילד ניתן להגיב באפליקציה ואפילו לסמן את המיקום בו הילד נראה לאחרונה. אפשר לקחת את האפליקציה צעד אחד קדימה ולפתח אותה גם לפיצוח פשעים גדולים וקטנים כמו גניבות מחנויות, גניבות טלפונים ועוד.

 

 

משהו מתוק לקינוח

אם יש מותג שיודע לשווק את עצמו בצורה מבריקה במדיה הדיגיטלית זהו סקיטלס. פשוט להתמוגג מהגאוניות והפשטות של המסר (Touch the Rainbow). בסרטון הזה אתם מחליטים אלו מהדמויות תככב. לכאורה מדובר בסרטון יוטיוב פשוט, אבל אם תגעו בו עם העכבר מצפה לכם הפתעה.

 

תגובות